Ons verhaal.

WAST-e is ontstaan vanuit het idee dat in ieder huishouden een unieke kans ligt om samen een meer duurzame toekomst in te richten.

42 procent van de totale afvalstroom in Nederland word nog steeds niet goed gescheiden. Dit komt neer op ongeveer 180 kilogram afval per persoon per jaar, waarvan slechts 42 kilogram daadwerkelijk ‘restafval’ is waar niets nieuws van te maken is.

Alle grote Nederlandse steden hebben recent een meerjarenplan geschreven om volledig circulair te worden. Een grote factor in het succes van deze plannen hangt af van de verwerking van huishoudelijk afval.
Voor de inzameling en verwerking hiervan bestaan verschillende tactieken: in het centrum van een grote stad ligt de focus vaker op nascheiding en in de buitenliggende wijken vaker op bronscheiding.

Echter, indien een afvalstroom te veel is vervuild zal het afval alsnog in de verbrandingsoven verdwijnen. Betere bronscheiding is daarom cruciaal om volledig circulair te worden.

Bij WAST-e hebben we hiervoor een oplossing bedacht en daarmee richten wij ons op 3 vragen:
(1) Hoe doen we onze boodschappen, nu en in de toekomst?
(2) Hoe zijn onze boodschappen verpakt en wat doen we met ons afval?
(3) Hoe gezond zijn onze boodschappen en passen ze wel in ons dieet?

De oplossing is een slim apparaat dat in ieder huishouden past en naar de wensen van ieder huishouden kan worden ingesteld om duurzame keuzes te maken die passen bij o.a. jouw persoonlijke (supermarkt) voorkeur, jouw budget en jouw dieet.


Wil je meer informatie over ons WAST-e concept, onze visie en/of zie je mogelijkheden om samen te werken?

Connect met ons via info@wast-e.nl en onze LinkedIN!