Prototypes.

Prototype 1.1

Naast het industriele uiterlijk van Prototype 1.0 is nu ook een versie beschikbaar in een strakke zwarte uitvoering. Deze zullen primair worden geplaatst op de testlocaties om gedurende 1-3 maanden waardevolle praktijkervaring en feedback van de gebruikers te vergaren.

3 slimme afvalscanners (v1.1)

Prototype 1.0

Begin September 2022 is prototype 1.0 opgeleverd door onze partner VMB Automation. De back-end is ontwikkeld door Coode en voor een zo goed mogelijke scheidingsadvies werken we samen met Ecoscan.

Deze eerste batch zal uitgebreid worden getest in de praktijk. Hiervoor zijn we in gesprek met een aantal interessante partijen en hopen snel meer over te kunnen delen waar je onze slimme afvalscanner kunt uitproberen.

Prototype 0.3

De ontwikkeling van prototype 0.3 is gestart met als doel een marktwaardig prototype om jouw afval 100% correct te scheiden.

De WAST-e kun je instellen naar jouw wensen om duurzame keuzes te maken die passen bij o.a. jouw persoonlijke (supermarkt) voorkeur, jouw budget en jouw dieet.

Een daadwerkelijk slim apparaat dat in ieder huishouden past.

Copyright: Jeffrey Groeneweg

Prototype 0.2

Deze prototype versie bevat nog steeds 3 afzonderlijke afvalbakken (8L) en is geprogrammeerd om 3 verschillende afvalstromen te herkennen:

– Plastic, Metaal en Drinkverpakkingen
– Papier & Karton
– Restafval

Toegevoegde functies zijn:
– Touchscreen
– WIFI verbinding naar database
– App met boodschappenlijst (Android)

Prototype 0.1

Het eerste WAST-e prototype is een vuilnisbak met 3 afzonderlijke bakken (8L) en is geprogrammeerd voor de volgende (verpakkings-) materialen:

– Plastic-, Metaal- en Drinkverpakkingen
– Papier & Karton
– Restafval

Direct na deze initiele proof of concept zijn we gestart met de volgende ontwikkelingsfase met focus op de optimalisatie op de onderdelen:

– Database optimalisatie
– Connectiviteit
– User interface